بارش‌های پاییز و زمستان امسال در حالی کمتر از نرمال پیش‌بینی شده که بنابر اعلام هواشناسی تنها ۳۶ میلی متر باران در استان کرمان داشتیم.

باشگاه خبرنگاران، آذر عسکرپور؛ داده‌های موجود حاکی از آن است که استان کرمان از اواخر دهه ۷۰ و به روایتی اوایل دهه ۸۰ وارد دوره جدید خشکسالی شده و این روند همچنان ادامه دارد.

البته کم بارشی و خشکسالی در کرمان موضوع جدیدی نیست که بگوییم به‌تازگی درگیر این پدیده شده‌ایم؛ این استان با آب و هوای خشک در موقعیت خاصی از فلات ایران قرار گرفته؛ موضوعی که وجودسازه های مهندسی قنات‌های متعدد و تلاش پیشینیان برای کشاورزی با آب این سازه‌ها هم آن را ثابت می‌کند.

 

تداوم خشکسالی در بیش از ۲ دهه اخیر آثار سوء اقتصادی و اجتماعی در این استان پهناور بر جا گذاشته که فرونشست زمین یکی از آنهاست و جبران خسارات خشکسالی زمان‌بر و نیازمند سال‌های ترسالی متمادی خواهد بود که همچنان باید در انتظار آن باشیم.

امسال نیز در حالی که پاییز و زمستان را در حال گذران هستیم که زمین تشنه کرمان همچنان در انتظار نزول رحمت الهی است تا بارش‌های پاییزی مرهمی بر تن خشکیده این دیار کویری باشد.

به گفته کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان درباره وضعیت بارندگی امسال، استان کرمان از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۳ تا مهر ۱۴۰۴) سال آبی، زراعی در ایران از اول مهر هر سال شروع می‌شود و تا مهر سال بعد ادامه دارد؛ دوره‌ای که متوسط بارندگی هر منطقه در ایستگاه‌های باران سنجی محاسبه می‌شود.

 بارش ۳۶ میلیمتر‌ی باران از ابتدای سال آبی در کرمان

کمبود بارش در سطح استان زیاد است

مریم سلاجقه در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت:خشکسالی یک پدیده قابل پیش بینی نمی‌باشد و در سالیان اخیر بیش از ۲۰ سال تقریبااستان کرمان دچارکمبود بارش است.

وی اظهار داشت:در ۱۰ سال اخیر ۹۹ درصد استان درگیر خشکسالی بوده است و به طور میانگین ۴ ونیم درصد استان در این ۱۰ سال خشکسالی خفیف داشته است. 

 سلاجقه بیان کرد:بارش بلند مدت تا امروز ۶۶ میلی متر بارش بوده که کاهش بارندگی را د سطح استان داریم و تاکنون ۴۵ درصد بارندگی داشته‌ایم.

وی افزود:از نظر میزان بارش که در سال آبی دریافت می‌کنیم ۱۳۷ میلی متر است که تاکنون ۲۷ میلی متر تامین شده است.

 کدام مناطق بیشترین و کمترین بارندگی را داشتند؟

سلاجقه بیان کرد: در بین شهرستان‌های استان از ابتدای سال آبی امسال تاکنون شهر‌های شمالی استان نظیر، زرند، راو و شهرستان انار در واقع نسبت به بلند مدت خود افزایش بارش داشته‌اند.

وی اظهار داشت: شهرستان رابر نسبت به بلند مدت خودش کمترین کاهش را داشته بطوریکه تاکنون ۲۵ میلیمتر بارش دریافت کرده است در صورتی که می‌بایست تا الان ۱۶۶ میلیمتر بارش داشته باشد که ۱۴۱ میلی متر کاهش بارندگی دارد و بعد از آن بافت، منوجان و جیرفت مناطقی هستند که در رتبه‌های بعدی قرار دارند و بیشترین میزان کاهش داشته است.

به گفته کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در حال حاضر شاخص خشکسالی تا پایان این ماه کلا ۹۸ درصد استان درگیر خشکسالی است.

 سلاجقه به آمار بارندگی شهر کرمان هم اشاره کرد و گفت: مرکز استان در این مدت ۵۳ میلیمتر بارندگی داشته در حالی که بلند مدت ۴۳ میلی متر بارش داشته است.

 

استان کرمان ۲۵ شهرستان دارد و پهناورترین استان کشور است که در منطقه بیابانی و خشک قرار دارد، اما در عین حال در موقعیت چهارفصل در هر زمان از سال برخوردار است به طوری که مناطق مرتفع و کوهستانی آن در کنار کویر نیز مناظر بدیعی را پیش روی گردشگران داخلی و خارجی گذاشته است.

برچسب ها: بارندگی ، بیابانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.